2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Romániai sofőr segítségével próbált Magyarországra jutni 13 menedékkérő

2017. december 11. 16:04, utolsó frissítés: 16:04

Tizenhárom afro-ázsiai személyt tartóztattak fel az érmihályfalvi határőrök Érkenéz közelében, alig 500 méterre a magyar-román határtól, közölte a Bihar megyei határrendészet az Agerpres hírügynökséggel.

A határrendőrök tájékoztatása szerint hétfő hajnali 02.20 órakor bukkantak rá az Irakból, Bangladesből, Afganisztánból, Pakisztánból és Szomáliából származó személyekre, akik között két kiskorú is van, egyikük 8, másikuk 10 éves.

A felnőttek mind férfiak, a legfiatalabb 18, a legidősebb 41 éves közülük. Gyalog tartottak a határvonal felé, amikor a határőrök feltartóztatták őket.

Mint kiderült, valamennyien menedékjogot kértek már Romániában, de a schengeni övezetbe akartak eljutni.

A közelben ugyanakkor egy németországi rendszámú mikrobuszt is leállítottak a rendőrök, amelynek 52 éves sofőrje azt állította: számára ismeretlen személyek bízták meg a csoport szállításával. Szolgálataiért 1.000 eurót kapott volna.

A hatóságok a 11 felnőtt bevándorló ellen határsértésre tett kísérlet miatt büntetőjogi vizsgálatot indítottak, a sofőrt pedig őrizetbe vették emberkereskedelem gyanúja miatt.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS