2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elutasította a képviselőház a PNL házszabály módosítására tett javaslatát

2017. december 12. 11:09, utolsó frissítés: 11:09

Elutasította hétfőn a képviselőház az ellenzéki Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) a házszabály módosítására tett javaslatát. Ennek értelmében a képviselők egyharmada vagy két frakció is indítványozhatná a házelnök leváltását.

A PNL képviselőházi frakcióvezetője, Raluca Turcan szerint azért nyújtották be a javaslatot, mert szerintük Liviu Dragneának távoznia kell a képviselőház éléről.

"Visszaélt a parlament nevével, anélkül foglalt állást az Amerikai Egyesült Államokkal kötött stratégiai partnerség ellen, hogy erre felhatalmazása lett volna a képviselők részéről. Ehhez hasonlón súlyos tettre 1989 óta nem volt példa, ennek a helyzetnek véget kell vetni, még mielőtt Románia teljesen hitelét veszti" - mondta Turcan.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselőházi frakcióvezetője, Cristian Seidler szerint a javaslat elutasításával a parlamenti többség bebizonyította, hogy fél az ellenzéktől.

"Ha nem félnének, nyugodtan megszavazták volna az indítványt. De figyeljenek arra, amit mondok: úgy, ahogy leváltották Grindeanut, eljön majd az idő, amikor Liviu Dragneát is le akarják váltani" - fogalmazott Seidler. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS