2020. január 23. csütörtökZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Országszerte tiltakoztak a munkaügyi minisztérium alintézményeinek dolgozói

2017. december 12. 15:52, utolsó frissítés: 15:52

A munkaügyi minisztérium egyes alintézményeinek dolgozói tiltakoztak kedden országszerte a 2018. január elsejétől várható fizetéseik alacsonynak ítélt összege, valamint a nem megfelelő munkakörülmények miatt.

A nyugdíjpénztár több területi kirendeltségénél a kedd már a tiltakozó megmozdulások második napja volt. Az alkalmazottak amiatt elégedetlenek, hogy fizetéseik az ígéretek ellenére nem fognak megnőni, holott egyre több elvégzendő feladatot rónak rájuk.

Konstancán például a nyugdíjpénztári dolgozók mellett a munkaügyi felügyelőség és a megyei szociális ellátó ügynökség alkalmazottai is spontán tiltakozásba kezdtek a három intézmény közös székhelye előtt, fizetésemelést követelve.

Szatmárnémetiben a nyugdíjpénztárnál és a munkaügyi felügyelőségen is beszüntették egy időre a munkát, az új bérezési rendszer ellen tiltakozva.

Ioan Flore, a munkaügyi felügyelőség dolgozóinak képviselője azt mondta: kollégái felháborodását az váltja ki, hogy lecsökkent a munkahelyek száma az intézményen belül, így évről-évre több feladat jut az alkalmazottakra, akiket ráadásul sokszor szóbeli bántalmazásokkal illetnek, megfenyegetnek munkájuk végzése során.

Flore kifejtette: január elsejétől az ígéretek dacára nem nő a fizetésük, sőt, a költségvetés egyre kisebb.

A munkaügyi tárca hatáskörébe tartozó intézmények alkalmazottai Besztercén, Jászvásáron és Brăilán is tüntettek kedden az alacsony bérek és a kedvezőtlen munkakörülmények miatt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS