2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Aláírták a Szamoson átívelő híd megépítéséről szóló szerződést Szatmárnémetiben

2017. december 13. 14:47, utolsó frissítés: 14:51

Kereskényi Gábor Szatmárnémeti polgármestere aláírta az utóbbi három évtized legfontosabb szatmárnémeti beruházásáról szóló szerződést, írja a szatmar.ro .

A városvezető a Regionális Fejlesztési, Közigazgatási és Európai Alapokért Felelős Minisztérium székházában Adrian Gâdea államtitkár és Magyar Lóránt parlamenti képviselő jelenlétében szignózta a Szamoson átívelő harmadik híd megépítéséről szóló szerződést.A szerződés összértéke 81.344.496,80, a beruházásé pedig 128.404.545 lej.
 
„Lehet, hogy már többször elhangzott ezen beruházás kapcsán, de valóban történelmi nap a mai, hiszen annak ellenére, hogy a rendszerváltást követő városvezetők mindegyike megígérte a kampányában a harmadik hidat, semmilyen konkrét lépés nem történt ennek megvalósítása érdekében.
 
A legutóbbi kampány során az egyetlen jelölt voltam, amely nem ezzel akartam szavazatokat szerezni, hiszen tisztában voltam azzal, hogy a beruházás megvalósítása nem csak tőlem, hanem sok más tényezőtől is függ.

Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok arra, hogy rengeteg munkával elértük ezt a napot. Mikor átvettük a mandátumunkat, egy teljesen rendezetlen dokumentációt kaptunk meg, több érvénytelen szerződéskiírással.

Rendbe tettük ezeket, megtörténtek a kisajátítások, ma aláírtuk a szerződést, és várjuk, hogy minél hamarabb elkezdődjön az építkezés.” – nyilatkozta Bukarestből Kereskényi Gábor polgármester.
 
A tervek szerint az új híd két pilléren helyezkedik majd el, négysávos, gépkocsis közlekedéssel, a gyalogos sávokon kívül pedig kerékpársáv is lesz majd.

A 130 millió lej összértékű beruházásból pedig 82 millió lejt fizet a ma aláírt a szerződés alapján az Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL), 48 millió lejt pedig a helyi költségvetésből fedez majd a szatmárnémeti önkormányzat. (szatmar.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS