2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Új köztéri reklámozási szabályzata lesz Kolozsvárnak

2017. december 13. 19:58, utolsó frissítés: 19:58

Pénteken 13.30 órakor, a városháza üvegtermében közvitát szervez a reklámok és hirdetések köztéri elhelyezésére vonatkozó szabályzat-tervezet kapcsán Kolozsvár Polgármesteri Hivatala.

A javaslatok között szerepel például az a rendelkezés, miszerint a cégeknek kötelességük felmutatni az ingatlan tulajdonosának a reklámra, hirdetésre, cégtáblára vonatkozó érvényes engedélyt.

A műemlékvédelmi övezetben a cégeknek a Megyei Kulturális és Épített Örökségi Igazgatóság beleegyezését kell kérelmezniük, az igazgatóság bizonyos esetekben megtagadhatja a jóváhagyás kibocsátását.

A reklámok elhelyezését illetően a várost három egységre osztja a szabályzat: a városközpontra, ahol a reklámok elhelyezésére a legszigorúbb és legkörültekintőbb szabályzások érvényesek, a belváros műemlékvédelmi területére, illetve egy kiterjedt, Kolozsvár teljes adminisztratív területét magába foglaló egységre.

A javaslat szerint a cégtáblák nem haladhatják meg az 1200 négyzetcentiméteres felületet, legfeljebb 6 ezer négyzetcentiméteres felületű cégtáblát csak azok a cégnek használhatnak, akiknek a teljes ingatlan a tulajdonukat képezi, kivéve a temetkezési vállalatokat, amelyek esetében a cégtábla felületét 1200 négyzetcetniméteresre korlátozza a szabályzattervezet.

A kivilágított cégtáblákat legalább három méter magasságban kell elhelyezni az ingatlanokon.

A szabályzat-tervezet szerint zöldövezeten, játszótéren, tömbházakhoz tartozó, szabadidő eltöltésére fenntartott övezetben   reklámanyagokat elhelyezni tilos.

Ugyanakkor közintézmények épületeire sem lehet reklámanyagokat, cégtáblákat kitenni. Ugyancsak tilos a reklámanyagoknak, hirdetéseknek a fákra, műemlékekre való kifüggesztése, utak, utcák burkolatát sem lehet reklámfelületnek használni.

Továbbá a temetőket, templomokat, parkokat, és tereket  övező felületeken is tilos a reklámozás. (Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS