2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Közösségfejlesztésbe fektetik a parkolási díjból befolyó összegeket Sepsiszentgyörgyön

2017. december 14. 17:27, utolsó frissítés: 17:27

Bár Sepsiszentgyörgy önkormányzata jövőre sem emeli az adókat, és a természetes személyek esetében az ingatlanadókat a törvény által meghatározott legalsó határon tartják, az önkormányzat mégis kénytelen egy kellemetlen intézkedést bevezetni, és ez a parkolódíjak emelése, áll a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal szerkesztőségünkbe elküldött közleményében.

Jövő évtől kezdődően valamivel több, mint 50%-al emelkednek a bérleti díjak és 50%-al az óradíjak, írja a közlemény.

Ezzel egyidőben azonban 3 támogatási alapot hoznak létre az így befolyt összegből, amelyeken keresztül különböző közösségi problémák megoldását támogatják.

Az összeg feléből (50%) jön létre az első alap, amely az oktatási intézmények digitalizációját segíti, interaktív táblák és egyéb digitális technológia témakörébe tartozó eszközök beszerzését tervezik.

Az összeg egy negyedéből (25%) létrehozott alap a kerékpárral közlekedők támogatását célozza, vagyis vásárlási utalványokat fognak kibocsájtani biciklit vásárolni szándékozók számára, illetve az ingyenes városi biciklibérlési rendszer feltételeit szeretnék megteremteni.

A fennmaradó összegből (25%) létesülő alap a fogyatékkal élő sepsiszentgyörgyiek helyzetén fog könnyíteni, itt olyan intézkedéseket terveznek, mint kerekesszék vásárlásának a támogatása, vagy a villanyrendőrök átalakítása, hogy akadálymentesítsék az úttesten való átkelést a vakok és gyengénlátók számára is.

Az idei évben mintegy 782.000 lej bevételt jegyzett az önkormányzat a parkolási díjakból, így jövőre egy nagyjából 800.000 lejes kerettel számol, amit a három alap formájában a helyi közösség támogatásába tud visszafordítani.

Ennek értelmében, minden, Sepsiszentgyörgyön parkoló ember, ahányszor csak jegyet vagy bérletet vált, hozzájárul az oktatási intézmények korszerűsítéséhez, a kerékpáros kultúra elterjedéséhez és a fogyatékkal élő embertársai életének könnyítéséhez. (Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS