2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ilyen lesz az időjárás az év utolsó napjaiban

2017. december 18. 16:20, utolsó frissítés: 16:34

A következő napokban hideg időre számíthatunk, de sokfele lesz fehér karácsony, és havazni fog az év utolsó napján is, derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) december 18. és december 31. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben a jelzett időszak kezdetén hideg idő várható, a nappali csúcsértékek -3 és +3 Celsius-fok körül alakulnak, éjszaka -10, -5 fok várható; a keleti medencékben ennél is hidegebb lehet.

December 25-étől 29-éig valamelyest enyhül az idő, a nappali csúcshőmérséklet eléri az 2-6 Celsius-fokot, az éjszakák viszont hidegek maradnak. Gyenge havazásra leginkább december 21-e és 23-a között lehet számítani, és az előrejelzések szerint az év utolsó napján is havazni fog.

A Bánságban, Máramarosban és a Körösök vidékén is a periódus első hetében az ilyenkor megszokottnál valamivel hidegebb időre számíthatunk.

Napközben a hőmérséklet legmagasabb értékei nem haladják meg a 7 Celsius-fokot, éjszaka -7 és 0 Celsius-fok közötti hőmérséklet várható.

Ezt követően enyhe felmelegedés következik, majd az év utolsó napjaira ismét lehűl a levegő hőmérséklete. Csapadékra, leginkább havazásra december 20-a és 24-a között lehet számítani, majd ezt követően az év utolsó napjaiban, akkor előbb eső, havas eső, majd havazás lesz. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS