2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Kreml nem tartja jó ötletnek, hogy az USA fegyvereket akar szállítani a Donyec-medencébe

2017. december 21. 14:27, utolsó frissítés: 14:27

Az élet kioltására alkalmas amerikai fegyverek Ukrajnába szállítása tovább fűtheti a nacionalistákat, akik vérontást akarnak a Donyec-medencében, jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön Moszkvában.

„Ez (a fegyverszállítás) ismét felhevítheti azoknak a nacionalistáknak az amúgy is forró fejét, aki csak arra törekednek, hogy újból a rendezés erőszakos, abszolút zsákutcába vezető alkalmazzák a Donyec-medencében és újraindítsák a vérontást”, mondta.

A Kreml szóvivője szerint Moszkva álláspontja változatlan a lehetséges amerikai fegyverszállítással kapcsolatban. Felhívta a figyelmet arra, hogy Washingtonban egyelőre hivatalosan cáfolták azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint ilyen szállítások előkészítése folyik.

„Egyelőre erre vonatkozó döntés nem született (az Egyesült Államokban) - hangoztatta.

Korábban a The Washington Post című amerikai napilap arról számolt be, hogy az amerikai külügyminisztérium „átlépte a Rubicont” és a jóváhagyta a Barrett M107A1 típusú, nagy kaliberű mesterlövész-puskák ukrajnai szállítását.

Az amerikai tárca a TASZSZ orosz hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy Washington sohasem korlátozta az ilyen jellegű kereskedelmi eladásokat.

Peszkov arra figyelmeztetett, hogy Oroszország nagy valószínűséggel a kölcsönösség elvét alkalmazza majd az amerikai pénzügyminisztériumnak azzal a döntésével kapcsolatban, amely Magnyitszkij-törvény alapján ötödmagával Csecsenföld vezetőjére, Ramzan Kadirovra is kiterjesztette a szankciókat.
Hangsúlyozta, hogy Moszkva ezeket a büntetőintézkedéseket törvénytelennek és barátságtalan lépésnek tartja és nem ért velük egyet.

Az amerikai Magnyitszkij-lista jelenleg 49 orosz állampolgár nevét tartalmazza. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS