2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A románok 47%-a szerint jó irányba halad az EU

2017. december 22. 11:26, utolsó frissítés: 11:26

A románok közel fele vélekedik úgy, hogy jó irányba halad az Európai Unió és nagyon bíznak az unióban, azonban többen elmarasztalják az EP-képviselők tevékenységét, derült ki a Városi és Regionális Szociológiai Központ (CURS) közvélemény kutatásából.

A tanulmány szerint a megkérdezettek 47 százaléka gondolja azt, hogy az EU jó irányba halad.

A válaszadók 35%-a gondolja azt, hogy az Európai Parlamentnek van a legnagyobb szerepe az Európai Unión belüli döntéshozatalban, azonban keveset tudnak a képviselőkről és a parlamenti frakciókról.

Legtöbben negatívan vélekednek az EP-képviselők parlamenti tevékenységéről, 38 százalékuk szerint elhanyagolandó a tevékenységük, 43 százalékuk szerint pedig bürokratikus.

„45 százalékuk szerint a romániai EP-képviselők munkája kevésbé hatékony, mint a többi EP-képviselő tevékenysége”, mutat rá a tanulmány.

A megkérdezett személyek azt szeretnék, hogy az európai parlamenti képviselők a saját országuk érdekeit képviseljék.

A tanulmányból az is kiderült, hogy az emberek kétharmadának elképzelése szerint az EP-képviselők inkább a képviselőcsoportok érdekeit tartják szem előtt, mint az országuk érdekeit.

A közlemény szerint az eredményeket az magyarázza, hogy az emberek nem ismerik az Európai Parlament és a képviselők munkásságát.

Tízből hét személy szerint a romániai tömegtájékoztatási eszközök nem tájékoztatják a lakosságot kellőképpen az európai parlamenti képviselők munkájáról.

A felmérés során 543 romániai lakost kérdeztek meg telefonon keresztül. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS