2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Cantacuzino intézet a védelmi minisztérium hatáskörébe került

2017. december 22. 12:18, utolsó frissítés: 12:18

Aláírta pénteken a Cantacuzino intézet átadási-átvételi szerződését Florian Bodog egészségügyi és Mihai Fifor védelmi miniszter, így hivatalosan is a védelmi minisztérium hatáskörébe került az intézet.

„Ez egy nagyon fontos döntése volt a kormánynak, és a mandátum átvételekor megígértem a miniszterelnöknek, hogy az egészségügyi miniszterrel közösen fogunk gondoskodni az intézet hatékony átvételéről.

Az egyik legfontosabb romániai kutatóközpontról beszélünk, egy nagy múlttal rendelkező intézményről (...) amelyre sajnos az utóbbi időben árnyék vetült, de egy olyan intézet, amely fontos egészségbiztonsági szempontból”, mondta Mihai Fifor védelmi miniszter az átadási-átvételi szerződés aláírása után.

A védelmi miniszter elmondta, arra készülnek, hogy újraindítsák a vakcinagyártást, ugyanakkor áthelyeznék a Băneasa bázisra a gyártást, egy zöldmezős beruházást követően.

Florian Bodog egészségügyi miniszter elmondta, a Cantacuzino intézet rendkívül fontos Románia és Európa számára is, és körülbelül két évre lesz szükség, hogy ismét elindulhasson az oltások gyártása.

A szerződés aláírásával az intézet neve is megváltozik, ezentúl a Cantacuzino hadorvosi kutatóintézet nevet fogja viselni. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS