2019. szeptember 18. szerdaDiána
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nagykárolyi tűzoltók felügyelik a tüzet a nagymajtényi földgázkútnál

2017. december 23. 16:07, utolsó frissítés: 16:07

Nagykárolyi tűzoltók felügyelik a tüzet az ünnepek alatt a nagymajtényi földgázkútnál, ahol több mint öt nappal ezelőtt csaptak fel a lángok. Mivel még nem találtak megfelelő megoldást a gáz befogására, a robbanásveszély miatt nem kezdték el az oltást.

A Szatmár megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szerint nagy erőket mozgósítottak az ország minden részéről az oltás előkészítésére, szimulációkat végeznek, megelőző intézkedéseket hoznak, és tartalék terveket készítenek. Az oltási munkálatok elkezdéséig nagykárolyi tűzoltók biztosítják a környéket és tartják ellenőrzés alatt a tüzet.

A nagymajtényi földgázkútnál a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka csaptak fel a lángok. Rövid időn belül csaknem negyven tűzoltó vonult ki a helyszínre kilenc tűzoltókocsival, majd a szomszédos megyékből is érkezett erősítés, de végül nem kezdték el az oltást. Kedden az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség főkapitánya, Daniel Dragne a döntést indokolva úgy nyilatkozott, el akarják kerülni, hogy robbanékony gázkeverékek alakuljanak ki, amelyeket esetleg a lakott területek felé sodorhatnak a légáramlatok.

A földgázkitermelő vállalat képviselője, Jeffrey Auld akkor azt mondta, szakemberek segítségével keresik a módját annak, hogy miként fogják be a kiáralmó gázt és oltsák el a tüzet. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS