2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Brassó a romániaiak leginkább kedvelt szilveszteri úti célja

2017. december 27. 18:19, utolsó frissítés: 18:19

Brassó szerepel az első helyen a romániai lakosság által leginkább kedvelt szilveszteri úti célok listáján, derül ki az egyik szálláskereső weboldal által készített felmérésből.

Bár a lista első három helyén hazai úti célok szerepelnek, Brassó, Predeál és Brassópojána, sokan szilvesztereznek külföldön is: a top20-as listán 11 külföldi város található, köztük Bécs, Budapest, illetve Prága is.

A hazai lakosság által kedvelt helyek közé tartozik még a bulgáriai Bansko (7. hely), Nagyszeben (8.), Párizs (9.) és Róma (10.), illetve Isztambul (19.) és Barcelona (20.) is. Az európai úti célok közül, a hazaiakat leszámítva az amszterdami (17. hely) szilveszterezés kerül a legtöbbe: erre éjszakánként 920 lejt szánnak a romániaiak derül ki a Trivago adataiból.

Az óévet itthoni üdülőtelepeken búcsúztatók 550 lej (Brassó) és 780 lej (Predeál) közötti összeget fizetnek éjszakánként a szállásért. A legtöbbe a dubaji szilveszterezés kerül: éjszakánként 1.422 lejt kell fizetnie annak, aki az év utolsó bulijához ezt a toplista negyedik helyén álló helyszínt választja. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS