2019. december 10. keddGombóc, Judit
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több mint 10 000 euróba került Andra márciusi marosvásárhelyi koncertje

2017. december 28. 15:56, utolsó frissítés: 15:56

Dan Mașca a Szabad Emberek Pártjának (POL) politikusa és egykori marosvásárhelyi polgármester-jelöltje a Facebook-oldalán hozott nyilvánosságra egy olyan szerződést,amelyből az derül ki, hogy a román pop énekesnőnek Andrának a március 13-án Marosvásárhelyen megrendezett 40 perces koncertjéért 47 000 lejt, azaz több, mint tízezer eurót fizetett ki Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala.A politikus elmondta, hogy a polgármesteri hivatalnál először elutasították a koncert összegének nyilvánosságra hozatalát holott ezeknek az információknak a törvény értelmében nyilvánosnak kell lenniük. Az ügynek aztán végül ő maga járt a végére.

Dan Mașca azt is felrója a polgármesteri hivatalnak, hogy míg a marosvásárhelyi Papiu Kollégium robotikai laboratóriumának a felszerelése amelyet magánforrásokból kellett finanszírozni (és amelyet tanárok és diákok használnak évek óta és még használni fognak évekig) 45 000 lejbe került, addig Andra 40 perces koncertjéért a polgármesteri hivatal nem restellt 47 000 lejt fizetni (azaz percenként 1175 lejt szerk. megj.) .

A Facebook bejegyzés hatására sok marosvásárhelyi polgár kifejezte felháborodását a közösségi oldalon. (digi24/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS