2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az egészségügyi miniszter megoldást ígért a rezidensvizsgával rendelkező orvosok munkahelyét illetően

2017. december 28. 15:44, utolsó frissítés: 16:02

Florian Bodog egészségügyi miniszter találkozott csütörtökön fiatal orvosok egy csoportjával, akiknek sikerült a rezidensvizsgájuk, de nem találtak munkahelyet. A miniszter azt mondta, keresik a megoldást a problémára, írja a minisztérium közleményében.

„Minden orvost támogatok, aki ebben az országban akar munkát vállalni. (...) A rezidenciátus azonban egy verseny, nem egy vizsga, az elfoglalható helyek számát az egyetemi központok befogadóképessége korlátozza.

Idén az eredetileg megszabott állások számát kiegészítettük további 95 hellyel. (...) Gondolom, önöknek az a fontos, hogy helyet kapjanak a rendszerben.

Tárgyalásokat folytatunk az illetékesekkel, hogy megoldjuk a problémát” - nyilatkozta a közlemény szerint Florian Bodog.

A miniszter tárgyalásokat kezdett ez ügyben az Országos Orvoskamara képviselőivel, valamint felvetette azt is, hogy a rezidensorvosokat alkalmazni lehessen olyan területeken (járványtan, higiénia, laborok), ahol létszámhiánnyal küzdenek - mutat rá a közlemény. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS