2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Németország bukaresti nagykövetsége nem kapta meg a parlament által elfogadott törvények fordítását

2017. december 29. 14:28, utolsó frissítés: 14:29

Németország bukaresti nagykövetsége nem kapta meg a parlament által elfogadott törvények fordítását, közölte a diplomáciai képviselet az Agepres hírügynökség megkeresésére.

Azt követően reagált így a nagykövetség, hogy csütörtökön az igazságügyi törvényekkel foglalkozó parlamenti különbizottság elnöke azt mondta, elküldte Teodor Meleşcanu külügyminiszternek a 2004/303-as, a 2004/304-es és a 2004/317-es törvényt módosító jogszabályokat, hogy utóbbi ismertesse ezeket a külföldi nagykövetekkel, illetve a Romániát más országokban képviselő diplomatákkal.

Florin Iordache bizottsági elnök állítólag több dokumentumot is elküldött Teodor Meleşcanunak, köztük egy ismertetőt az igazságügyi törvények módosításairól, illetve a három törvényt módosító tervezetek angol fordítását is.

A német nagykövetség képviselői az Agerpresnek-nek küldött válaszukban megjegyezték, figyelemmel követték az elmúlt hónapokban az igazságügyi reformmal kapcsolatos vitát, munkatársaik le is fordították már a törvényeket, és egy elemzést is készítettek a jogszabályokat módosító javaslatokról.

A bukaresti francia képviselet szintén azt válaszolta, hogy követi az igazságszolgáltatási reform fejleményeit, az ennek kapcsán kialakult társadalmi vitát, illetve hogy saját fordítóinak szolgáltatásait veszi igénybe.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS