2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szokatlanul meleg lesz szilveszter éjszakáján és az új esztendő első napjaiban

2017. december 29. 18:44, utolsó frissítés: 18:44

Szokatlanul meleg lesz szilveszter éjszakáján és az új esztendő első napjaiban, közölte pénteken az Agerpres hírügynökséggel Mihai Tinu, az Országos Meteorológiai Igazgatóság szolgálatos szakembere.

„Szilveszter estéjén kellemes idő várható. Felhő csak Máramarosban és a Keleti-Kárpátokban lesz, gyenge havazás az ország középső részén előfordulhat. (...) Mínusz 5 fok csak a Kárpát-kanyar medencéiben lehet, máshol fagypont körül, sőt néhol plusz 3-4 Celsius fok körül alakulnak a hőmérsékleti értékek”, nyilatkozta Tinu.

Újév napján legtöbb helyen napsütés várható, akárcsak karácsony első ünnepén, a hőmérsékleti értékek sokkal magasabbak lesznek az ilyenkor megszokottnál, helyenként elérhetik a 10, sőt 14 Celsius-fokot is.

Az idézett forrás szerint január 2-tól fokozatos lehűlés várható, a hőmérsékleti értékek megközelítik a sokévi átlagot, többfele lesz csapadék, elsősorban eső.

Bár az évek fordulóján jelentős havazás a hegyekben sem lesz, az 1500 méternél magasabban fekvő területeken korábban hullott már annyi hó, hogy zavartalanul lehessen sízni, jelentette ki Mihai Tinu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS