2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kali István szerint groteszk hiba a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal „tragumúrás” posztja

2018. január 01. 22:33, utolsó frissítés: 22:45

Röviddel a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal "tragumúrás", szilveszteri Facebook-posztjának megjelenése után Vass Levente, a marosvásárhelyi RMDSZ elnöke felhívta a polgármesteri hivatal kommunikációs osztályának vezetőjét - tudtuk meg Kali Istvántól, a marosvásárhelyi RMDSZ ügyvezető alelnökétől. A beszélgetés során Vass két dologra szólította fel a kommunikációs igazgatót: egyrészt a szöveg azonnali kijavítására, másrészt arra, hogy a hiba után tisztán és egyértelműen kérjenek elnézést.

Ezt a polgármesteri hivatal kommunikációs osztálya meg is tette, tény azonban, hogy csak román nyelven kértek elnézést.

"Természetesen megértjük azokat a marosvásárhelyi magyarokat, akik megalázónak érzik a polgármesteri hivatal közleményének igénytelenségét. Annál is inkább, mert a marosvásárhelyi politikától nem állnak távol az ilyen jellegű groteszk helyzetek. A groteszk pedig olyan, hogy nem is tudod, hogy sírj vagy nevess inkább" - nyilatkozta Kali.

"Persze hozzá kell tennünk, szerintünk hasonló esetben a legrosszabb reakció a kiszámított felháborodás, vagy éppen egyesek részéről a cinkos összekacsintás azokkal, akik ezt a több mint idétlen hibát elkövették. Ezek az attitűdök tudniillik nem vezetnek a problémák megoldásához" - fogalmazott az eset kapcsán Kali.

Mint arról mi is beszámoltunk, a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal egy december 31-i, a város hivatalos Facebook-oldalán közzétett üzenet magyar verziójában, vélhetően egy fordítási hiba miatt "tragumúráknak" szólította a marosvásárhelyieket. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS