2019. január 20. vasárnapFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Folytatják a tiltakozást a családorvosok: van ahol fizetni kell az ellátásért

2018. január 03. 11:44, utolsó frissítés: 11:45

A családorvosok bejelentették, hogy folytatják a tiltakozást, és nem írják alá az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (CNAS) kötött keretszerződések meghosszabbítását, ugyanis elégedetlenek a keretösszeggel.

Rodica Tănăsescu a Családorvosok Országos Egyesületének elnöke a Mediafaxnak azt nyilatkozta, hogy a családorvosok nem állítanak ki szerdától sem ártámogatott gyógyszerekről szóló recepteket, sem pedig a szakorvosi vizsgálatokhoz szükséges küldőpapírokat.

Az egyesületi elnök azt is elmondta, hogy számítani kell arra is, hogy a családorvosok egy része pénzt kér majd a konzultációkért is.

Tănăsescu azt is elmondta, hogy mivel a családorvosok nem írták alá az Megyei Egészségbiztosítási Pénztárral a szerződésük meghosszabbítását lehetővé tevő iratot, így a szolgáltatásaikat nem tudják elszámolni a biztosítónál, és így nem áll módjukban kiállítani a fentebb említett recepteket és küldőpapírokat.

Az egyesületi elnök szerint a családorvosok a betegeknek egyszerű recepteket írnak majd fel, amelyet ártámogatás nélkül ugyan, de kiválthatnak.

A Családorvosok Országos Társaságának alelnöke, Sandra Alexiu Adalgiza szerdán azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy a családorvosoknak kevesebb mint fele írta alá a keretszerződés meghosszabbítását az egészségbiztosítási pénztárnál.

Az alelnök szerint ilyen körülmények között minden rendelő úgy oldja meg az ellátást, ahogyan jónak látja.

Egyes rendelők ingyenesen mérik fel a páciensek egészségi állapotát, mások elenyésző összegért vizsgálják meg a betegeket, míg vannak olyan rendelők, ahol teljes árat kell fizetniük a betegeknek a különböző szolgáltatásokért. (agerpres/mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS