2019. január 20. vasárnapFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PNL alelnöke szerint megalapozott a háziorvosok tiltakozása

2018. január 04. 11:34, utolsó frissítés: 11:34

A háziorvosok tiltakozása megalapozott, a kormánynak pedig sürgősen el kellene fogadnia egy intézkedéscsomagot, amely által csökkenthetnék a bürokráciát, és növelnék a háziorvosok szolgáltatásaira biztosított keretet, nyilatkozta Cristian Buşoi, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) alelnöke.

„Ahhoz, hogy a háziorvosok rendszere hatékonyan működhessen, elsősorban a bürokrácia csökkentésére lenne szükség. Ez az elsődleges probléma, amelyet a kormány megoldhatna, és ehhez csak az egészségügyi minisztérium érdeke szükséges.

Másodsorban jelentősen meg kellene emelniük a háziorvosok jövedelmeit, és növelni kell a háziorvosok tekintélyét az egészségügyi rendszeren belül”, nyilatkozta Buşoi az Agerpres hírügynökségnek küldött közleményben.

A liberális alelnök szerint az állami költségvetés elfogadását és kihirdetését követően a háziorvosok problémáinak megoldása már nem az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) hatáskörébe tartozik.

„Döntésre van szükség és politikai akaratra, a kormány szintjén. Normális, hogy ha nő az egészségügyi rendszerben dolgozók bére, akkor a családorvosok bevételeinek is nőnie kellene.

A háziorvosok tiltakozása tehát megalapozott, a kormány egyetlen normális válasza egy intézkedéscsomag kellene hogy legyen, amely gyorsan orvosolná a problémákat”, tette hozzá Buşoi. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS