2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lucan-ügy: nem jelent meg kihallgatásra a DIICOT-nál Emil Boc

2018. január 04. 13:27, utolsó frissítés: 14:51

Update: Kolozsvár Polgármesteri Hivatalának sajtóirodája egy egymondatos közleményben tolmácsolta Emil Boc polgármester álláspontját az üggyel kapcsolatban, amely szerint: Emil Boc nem kapott semmiféle beidézést a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóságtól.

-------------------------------------

Nem jelent meg csütörtökön Kolozsvár polgármestere a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) székházában, hogy részt vegyen a Mihai Lucan orvos ügye kapcsán folyó kihallgatáson.

Emil Bocot csütörtökre hívták be a DIICOT székházához, hogy adjon nyilatkozatot a Mihai Lucan ellen folyó kivizsgálás kapcsán, de a polgármester nem jelent meg, hogy válaszoljon a nyomozók kérdéseire, ezért megtörténhet, hogy előállítási parancsot adnak ki a nevére.

Emanuel Ungureanu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője szerdán azt állította, hogy Emil Boc segítette a sikkasztás gyanúja alatt álló orvost egy koncessziós szerződéssel, hogy létrehozhassa a Lukmed magánklinikát.

„Kolozsváron Emil Boc segítette őt. Nem tudta volna létrehozni a Lukmed nevű bizniszt Boc úr nélkül. A helyi tanácsi határozatok sorából leszűrhetik, miként részesül egyre több előnyben ez a biznisz, amelyet a páciensek már csak „Lucfurt”-nak („Luklopás”) neveznek.

Emil Boc urat Lucan professzor az állami és a magánklinikán is megműtötte. Boc úr személyi tanácsadójának nevezte ki. Ismerve Lucan ártalmas személyiségét, felmerül bennem a kérdés, mire taníthatta egészségügyi kérdésekkel foglalkozó személyi tanácsosként Boc urat?” - mondta szerdán Emanuel Ungureanu a DIICOT székházától távozóban.

Az USR-s képviselő azt mondta, javasolta a nyomozó hatóságnak, hogy Emil Bocot és Kolozsvár korábbi polgármesterét, Gheorghe Funart is vizsgálják ki, utóbbi járult ugyanis hozzá az első koncessziós szerződés megkötéséhez.

„Ha sikeres vállalkozáshoz akarsz receptet, íme: kapsz Kolozsvár központja közelében ezer négyzetmétert. Létrehozol egy magánklinikát. Abban a magánklinikában, amely a városháza haszonbérbe adott területére épült, minimum évi egymillió eurós profitot érsz el”, mondta szerdán Ungureanu.

Mihai Lucan orvost ötmillió lejes sikkasztással gyanúsítja a DIICOT. A gyanú szerint egy korszerű orvosi készüléket törvénytelenül vittek át a kolozsvári Urológiai és Szervátültetési Intézettől Lucan magánklinikájára, ahol hat évig dolgoztak vele.

Az orvosi felszerelés mellett az ezzel végzett kezeléshez szükséges fogyóanyagokat is rendszeresen az urológiai intézet vásárolta meg, a páciensek azonban a magánklinikának fizették ki a kezelés ellenértékét, beavatkozásonként 3.000 és 6.700 euró közötti összeget. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS