2018. október 19. péntekNándor
10°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis: elégedett vagyok azzal, amit a CSM az igazságügy függetlenségéért tett

2018. január 05. 11:22, utolsó frissítés: 11:42

Elégedett azzal, amit a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) az igazságügy függetlenségéért tett, nyilatkozta pénteken Klaus Johannis államelnök a CSM plenáris ülésén az intézmény 2017-es évi tevékenységi beszámolóján.

"Romániában az igazságszolgáltatás független, és annak is kell maradnia. Én, Románia elnökeként minden tőlem telhetőt megteszek, hogy segítsem önöket megőrizniük az igazságszolgáltatás függetlenségét. Partner leszek ebben és olyan állandó támogatójuk, akire számíthatnak. Önök, a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács, az alkotmány értelmében az igazságszolgáltatás függetlenségét biztosítják Romániában. (...) Én nagyon elégedett vagyok azzal, amit a CSM a romániai igazságügy függetlenségéért tett" - mondta Johannis a CSM ülésén.

Felelősségteljes nap a mai a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) tagjai számára, és a legfőbb cél az igazságszolgáltatás függetlenségének megőrzése, nyilatkozta Augustin Lazăr legfőbb ügyész, a CSM vezetőségének megválasztásával kapcsolatosan.

Arra a kérdésre, hogy miként látja a parlament bizonytalanságát a büntetőtörvénykönyvek módosításával kapcsolatban, a legfőbb ügyész azt válaszolta: "A parlamentről nem beszélünk". (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS