2018. december 12. szerdaPandora, Gabriella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az államfő ismét elmondta, Dragneáéknak nincs mit keresniük az ország élén

2018. január 05. 12:26, utolsó frissítés: 12:26

Megjelent "egyfajta felbuzdulás", hogy az igazságügyről beszéljenek a nyilvánosság előtt, de ez nem csoda, tekintve, hogy elítélt, bűnvádi eljárás alatt álló emberek találhatóak az államvezetésben, nyilatkozta pénteken Klaus Johannis államelnök a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) plenáris ülésén.

"Sokat beszéltek arról 2017-ben, hogy mit tesznek a bírák, még többet beszéltek talán az ügyészek munkájáról. Megjelent egyfajta felbuzdulás, hogy a nyilvánosság előtt beszéljenek az igazságügyet érintő kérdésekről. Tekintve, hogy van néhány elítélt, bűnvádi eljárás alatt álló személy az államvezetésben, ez nem is csoda" - mondta Johannis.

Az államfő ismét megerősítette, hogy szerinte ilyen személyeknek nincs mit keresniük az államvezetésben.

"Többször hangoztattam és még fogom, hogy ilyen személyeknek nincs mit keresniük az államvezetésben. Saját érdekeik miatt mindig kísértésbe esnek, hogy megkérdőjelezzék az igazságszolgáltatás rendszerét, az igazságügyet, a bírák és ügyészek munkáját, ezáltal súlyosan ártva az államnak, az állampolgárok igazságügybe vetett bizalmának" - mondta az államfő.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS