2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elzárták a nagymajtényi földgázkutat

2018. január 07. 11:41, utolsó frissítés: 11:41

Húsz nappal azután hogy lángra kapott, sikerült elzárni a nagymajtényi (Moftinu Mare) földgázkutat - tájékoztatott szombat este a Szatmár megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) közleménye.

"Húsz nappal azután, hogy tűz ütött ki, sikerült felfogni a feltörő gázt és elzárni a gázkutat. Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség vezetésével zajló akció két szálon futott: egyrészt el kellett zárni a gázkutat, másrészt biztosítani kellett a helyszínen dolgozók testi épségét' - írja az ISU közleményében,

Az akcióban részt vettek a környező megyék katasztrófavédelmi felügyelőségeinek szakemberei is: Bihar megyéből 77-en, Beszterce-Naszód megyéből 15-en, Kolozs megyéből 5-en, Máramaros megyéből 44-en, Maros megyéből 7-en, Szilágy megyéből 60-an, Temes megyéből 42-en, Szatmár megyéből naponta 45-en.

A nagymajtényi földgázkút december 18-án gyúlt meg.

Daniel Dragne, az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség főkapitánya azt nyilatkozta, hogy a kutat nem oltották el, mert az azzal a veszéllyel járt volna, hogy 'robbanékony gázkeverékek' alakulnak ki, amelyeket esetleg lakott területek fele sodort volna a szél.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS