2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ez történt a Kelemen Hunor és Ludovic Orban közötti találkozón

2018. január 29. 14:18, utolsó frissítés: 14:48

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség parlamenti törvényhozóinak 14 órakor kezdődő együttes ülésén dönt az RMDSZ arról, hogy bizalmat szavaz-e a Viorica Dăncilă vezette kabinetnek, nyilatkozta Kelemen Hunor szövetségi elnök a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökével, Ludovic Orbannal folytatott egyeztetést követően.

„Felhívott az este (Orban - szerk. megj.), ma visszahívtam, megittunk egy kávét és ennyi. Ennél érdekesebb információkkal nem tudok szolgálni.

Mi 14 órakor döntünk. Itt nem az volt a kérdés, hogy meggyőz-e vagy sem. Ahhoz, hogy meggyőzzenek (...), hetekkel, hónapokkal előtte el kellene kezdeni tárgyalni” , nyilatkozta a találkozót követően a szövetségi elnök.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy mennyire találja meggyőzőnek a kormányprogramot - tekintettel arra, hogy a hétvégén azt mondta, az „olyan, mintha két sör között írták volna meg a mezőgazdasági minisztériumban” -, Kelemen kifejtette: a közlekedéssel kapcsolatos fejezetbe „teljesen elképesztő dolgok” találhatók.

„Jó, ha az embernek van egy kis humorérzéke. De mondok egy példát: ha megnézik a közlekedésről szóló fejezetet, olybá tűnik, hogy egyesek egy 100 évvel ezelőtt, a nagy egyesüléskor készített Románia-térképet néztek, mert az erdélyi autópálya kapcsán teljesen elképesztő dolgok jelennek meg.

A Brassó-Nagyszeben szakasz például sosem volt az erdélyi autópálya része. Most hozzácsatolták ahhoz, anélkül azonban, hogy meglenne az autópálya Brassó és Marosvásárhely között. Ennek még a tervei sem készültek el”, részletezte a szövetség elnöke. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS