2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea titkokat tud Románia "sötét korszakáról"

2018. január 30. 10:35, utolsó frissítés: 10:35

Amennyiben beidézik kihallgatásra a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság elé, úgy Románia történelmének 'sötét korszakáról' fog részleteket elárulni - jelentette ki Liviu Dragnea hétfő este, az Antena 3 televíziócsatornának adott interjúban.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) és a képviselőház elnöke tagadta a hétfőn adott interjúban, hogy tanácsadója lenne Florian Coldea, a SRI volt vezetőhelyettese. 'Egy ideje arról beszélnek ebben a kis városban, hogy Florian Coldea úr az én tanácsadóm. Nagyon nagy súllyal kell bírnod a román államon belül ahhoz, hogy Florian Coldea tanácsadóként álljon melléd' - mondta a PSD elnöke.

Dragnea kifejtette, hogy amennyiben beidézik kihallgatásra a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság elé, nem fog 'féligazságokat' mondani. "Minden kérdésre válaszolok, a bizottság előtt is, ha behívnak. Ezeket a dolgokat nyilvánosságra kell hozni, mert az ország történelmének sötét időszakáról van szó. Sorsokat, embereket tettek tönkre. Hogyan maradhatnának titokban?" - fogalmazott Dragnea.

A PSD elnöke ugyanakkor kijelentette: semmiféle hírszerző intézménynek nem tagja és nem volt az korábban sem.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS