2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hans Klemm: remélem, hogy stabil időszak következik Románia számára

2018. január 30. 13:18, utolsó frissítés: 13:18

A kiszámíthatóság és a stabilitás rendkívül fontos Románia számára, és reméli, hogy az új kormány beiktatásával stabil időszak következik az országban, nyilatkozta kedden Hans Klemm, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövete.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye az elmúlt időszak kormányváltásairól, a diplomata azt felelte: „nem egy ideális helyzet”.

„A kiszámíthatóság és a stabilitás rendkívül fontos Románia és partnerei számára is. Remélem, hogy stabil időszak következik”, nyilatkozta az amerikai nagykövet.

Hans Klemm
elmondta, egyelőre nem alkotott véleményt az új kormányról, ugyanis nem ismeri a miniszterelnököt és a minisztereket, mert eddig nem találkozott velük.

„Még nem volt alkalmam találkozni a miniszterelnökkel vagy a kabinet tagjaival. Sok sikert kívánok nekik, hozzanak békességet, stabilitást és jólétet a romániai lakosok számára. (...)

Hogy őszinte legyek, el kell fogadnom, amit a miniszterelnök mondott hétfőn, hogy a koalíciós kormányprogramot szeretné végigvinni. Nem tudom, hogy melyek a prioritásai. Várom a megfelelő időpontot, hogy személyesen is bemutatkozhassak a kormányfőnek”, mondta Klemm. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS