2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea attól tart, hogy a kormányőrség tagjai félre akarják állítani

2018. január 30. 16:33, utolsó frissítés: 16:36

A kormányőrséget (SPP) hivatalosan nem tájékoztatták arról, hogy Viorica Dăncilă miniszterelnök vagy a kabinet más tagjai lemondanak a szolgálatairól - értesült kedden az Agerpres hírügynökség hivatalos forrásokból.

Ezek hangsúlyozták, hogy a hazai és a Romániába látogató magas rangú tisztségviselők védelmét kizárólag a kormányőrség láthatja el. „A törvény világos, és azt mindenkinek be kell tartania, tisztségtől függetlenül”, tették hozzá az idézett források.

A téma azt követően merült fel a központi sajtóban, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea egy hétfő esti televíziós műsorban azt nyilatkozta, a SPP vezetője, Lucian Pahonţu „a kelleténél jobban” beleártja magát a politikába.

„Paul Stănescu (miniszterelnök-helyettes - szerk. megj.) több nyilvános eseményen és az országos végrehajtó bizottság ülésein is mondta, hogy egy jó barátján keresztül Pahonţu azt üzente neki (...), hogy engem valamikor március körül kivégeznek, ő meg tartsa távol magát tőlem, őt védeni fogják, és az is lehet, hogy ő lesz a párt új elnöke”, fogalmazott Dragnea.

Ezt követően olyan információk jelentek meg a sajtóban, miszerint Viorica Dăncilă és az általa vezetett kormány tagjai lemondanak a kormányőrség szolgálatairól. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS