2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hat év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Kolozs Megyei Tanács volt elnökét

2018. január 31. 11:17, utolsó frissítés: 11:27

6 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte szerdán a Kolozs Megyei Ítélőtábla Horea Uioreanut, a Kolozs Megyei Tanács volt elnökét, akit egy korrupciós ügyben állítottak bíróság elé.

Az ítélet jogerős.

Uioreanut 2016. május 12-én alapfokon 6 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte a Kolozs megyei törvényszék. A szerdai jogerős döntés két hónappal rövidebb börtönbüntetést szab meg, és bizonyos jogoktól való eltiltásról is rendelkezik, nyilatkozták az Agerpres hírügynökségnek bírósági források.

Horea Uioreanut 2014-ben vette őrizetbe, majd helyezte előzetes letartóztatásba az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vesztegetés elfogadása, magánokirat-hamisítás és pénzmosásban való bűnrészesség miatt.

A vádirat szerint a Kolozs Megyei Tanács elnökeként 693.224 lejt kért és ebből 134.500 lejt át is vett Vasile Pogăcean üzletembertől, akinek cserébe önkormányzati megrendeléseket biztosított.

Tavaly decemberben egy másik ügyben jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Uioreanut nem a nyilvánosságnak szánt információk felhasználására való felbujtás miatt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS