2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea: az igazságügyi törvények kérdését Románián belül kell megoldani

2018. január 31. 19:28, utolsó frissítés: 19:28

Egyetért Klaus Johannis államfővel abban, hogy az igazságügyi törvények kérdését országon belül kell megoldani - jelentette ki a Szociáldemokrata Párt elnöke, Liviu Dragnea.

"Nagyon értékeltem az államfő szavait. Ugyanígy látom én is a kérdést. Az igazságügyi törvények összhangba fognak kerülni az Alkotmánybíróság döntéseivel. (...) Én is úgy vélem, hogy ez a kérdés Romániát illeti és jó lesz, ha itt oldjuk meg' - mondta a parlament épületében nyilatkozó Liviu Dragnea.

A PSD elnöke ezzel a Brüsszelben tartózkodó Klaus Johannis államfő kijelentésére reagált. Johannis szerdán azt nyilatkozta Brüsszelben, hogy nagy gond van az igazságügyi törvényekkel és a büntető törvénykönyvekkel, de a megoldás országon belül van.

'Nagy problémánk van az igazságügyi törvényekkel és a büntető törvénykönyvekkel Romániában, és ezt Romániában kell megoldanunk. Hiába várunk arra, hogy megoldással jöjjön valaki külföldről. A megoldás nálunk van' - mondta Johannis a Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnökkel és Corina Creţu európai biztossal közösen tartott brüsszeli sajtókonferencián.

Johannis azt mondta: a kérdéses jogszabályok ügyében középúton tartanak, ugyanis már a második törvényt küldte vissza az Alkotmánybíróság a szükséges javítások beiktatása végett.

'Ez a folyamat eltart még egy darabig, én természetesen arra számítok, hogy a végeredményként olyan törvények szülessenek, amelyek szem előtt tartják az Alkotmánybíróság döntéseit és az egész törvényi keretet jobbá teszik, ugyanakkor viszont megőrzik, garantálják és megerősítik az igazságszolgáltatás függetlenségét és megkönnyítik a bíráskodás folyamatát Romániában' - mondta az elnök. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS