2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megszavazták a képviselőház és a szenátus házbizottságainak idei összetételét

2018. február 01. 14:56, utolsó frissítés: 15:01

Megszavazta csütörtökön a képviselőház és a szenátus plénuma is a házbizottságok összetételét az új parlamenti ülésszakra.

A képviselőház házbizottságában Liviu Dragnea elnök mellett a Szociáldemokrata Párt (PSD) három alelnökkel (Florin Iordache, Petru Gabriel Vlase, Carmen-Ileana Mihălcescu), két titkárral (Mircea Drăghici, Georgian Pop) és egy kvesztorral (Marcel Ciolacu) képviselteti magát.

A Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) egy alelnöki (Ben-Oni Ardelean) és egy titkári tisztség (Cristian Buican) jutott.

A Mentsétek meg Romániát Szövetséget (USR) Cristian Seidler titkár, az RMDSZ-t Seres Dénes kvesztor, a Liberálisok és Demokraták Szövetségét (ALDE) Andrei Gerea kvesztor, a nemzeti kisebbségek frakcióját pedig Dragoş Zisopol kvesztor képviseli az alsóház házbizottságában.

A Népi Mozgalom Párt (PMP) nem jutott tisztséghez a házbizottságban, amit Eugen Tomac képviselő visszaélésnek tart, lévén, hogy alakulatának több képviselője van az alsóházban, mint az ALDE-nak.

Ebben az ülésszakban a PSD frakcióvezetője Daniel Vasile Suciu lesz, a PNL frakcióvezetője Raluca Turcan, az USR frakcióvezetője Claudiu Năsui. Az RMDSZ frakcióját továbbra is Korodi Attila vezeti, míg a PMP-csoportot Eugen Tomac, a nemzeti kisebbségek csoportját Varujan Pambuccian, az ALDE frakcióját Varujan Vosganian fogja vezetni. 

A 2018-as év első parlamenti ülésszakában a következők alkotják majd a szenátus házbizottságát: elnök: Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE); alelnökök: Adrian Ţuţuianu és Claudiu Iulian Manda (PSD), Cornel Popa (PNL), Nicu Fălcoi (USR); titkárok: Emilia Arcan és Marian Pavel (PSD), Mario Oprea (PNL), Gheorghe Baciu (PMP); kvesztorok: Doina Elena Federovici és Nicolae Marin (PSD), Eugen Ţapu Nazare (PNL), Tánczos Barna (RMDSZ).

A testület összetételére vonaatkozó javaslatot titkos szavazással fogadták el a szenátorok, 110 támogató vokssal. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS