2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A parlament épületébe próbáltak bejutni a fővárosban tiltakozók

2018. március 06. 17:06, utolsó frissítés: 17:14

Kedden délután több mint 50 személy tiltakozott a fővárosi Izvor parkban, majd átmentek a parlament épülete előtti járdára és megpróbáltak bejutni a parlament udvarára, azonban a helyszínen tartózkodó csendőrök megakadályozták őket ebben.

A parlament előtt még körülbelül 150 személy tiltakozik, a csendőrök sorfalat állnak és felállítottak egy védőkerítést is.

A tüntetők lehurrogják azokat a gépkocsikat, amelyek a parlament udvarát hagyják el.Az elmúlt hetekben a tüntetők több csoportja is olyan petíciókat nyújtott be a parlamentbe, amelyekben azt kérik, hogy a magas beosztású elítélt személyek mondjanak le, csökkentsék a honatyák létszámát a parlamentben, megbízható igazságszolgáltatást követeltek, és azt, hogy olyan politikai vezetők legyenek, aki ellen nem indult bűnvádi eljárás, továbbá kifejezték támogatásukat Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész iránt.

A környéken elhaladó sofőrök közül többen dudáltak, ezáltal jelezve, hogy egyetértenek a tiltakozókkal.

A tüntetők olyan feliratokkal érkeztek, hogy „Népszavazást az igazságügyi törvényekről”, „Elloptátok a forradalmat. Elloptátok Romániát”, „Mondjatok le” és azt kiabálták, hogy „Tolvajok”, „Mondjatok le”, „DNA megvédünk„ vagy „Ébredj Románia”.

Kedden az ország több részéből érkeztek tüntetők a fővárosba, hogy az igazságügyi törvények módosítása ellen tiltakozzanak.(Agerpres/digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS