2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

PSD-s képviselő: a nemzeti kisebbségek terén Románia a leghaladóbbak és legnagylelkűbbek közé tartozik

2018. március 07. 10:03, utolsó frissítés: 10:04

Victor Boştinaru szociáldemokrata európai parlamenti képviselő azt nyilatkozta kedden Brüsszelben, hogy a románoknak hatékonyabban kellene kommunikálniuk, hogy milyen megoldásokat alkalmaznak a nemzeti kisebbségek ügyében. Ezek a megoldások - állítja a képviselő - a leghaladóbbak és legnagylelkűbbek közé tartoznak az unióban.

Boştinaru, Elena Valenciano spanyol képviselővel együtt 'Az európai projekt lehetőségei és kihívásai' címmel szervezett konferenciát Brüsszelben.

'A konferencia következtetései közé tartozik, hogy a szubszidiaritás elvét kell alkalmaznunk, ami a nemzeti kisebbségek ügyét illeti. (...) Európának bátorítani kell, ahol szükséges, a párbeszédet a többség és kisebbség között, olyan törvények meghozatalát, amelyek bevonják a kisebbségeket a politikai döntéshozatalba, és a kisebbségekre vonatkozó európai egyezmények alkalmazását. Elejét kell venni minden túlzásnak, nacionalista és szélsőséges kísértésnek, amelyek kihasználni látszanak ezt az üzenetet, és nekünk, románoknak, hatékonyabban kellene kommunikálnunk a mi megoldásainkról, amelyek - esetleges hibáikkal együtt - a leghaladóbbak és a legnagylelkűbbek közé tartoznak az unióban. Románia az egyetlen ország, amelynek kisebbségi elnöke van - erre nincs precedens az Európai Unió történelmében' - jelentette ki Boştinaru a konferencia végén. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS