2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen Hunor: a Kövesi vitát le kell zárni, különben csak még egy évet veszítünk

2018. március 08. 12:29, utolsó frissítés: 12:29

Kelemen Hunor a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke azt nyilatkozta az RFI Románia rádiónak, hogy véleménye szerint Laura Codruţa Kövesit az államelnök nem fogja leváltani az Országos Korrupcióellenes Ügynökség (DNA) éléről.

Meg vagyok győződve arról, hogy a dolgok így fognak maradni, mint ahogyan azt az elmúlt napokban láthattuk. Úgy gondolom, hogy a államelnök sem lát okot arra, hogy megváltoztassa az álláspontját a témával kapcsolatban, és az is biztos, hogy a főügyész nem fog lemondani - nyilatkozta.

A dolgok így maradnak és véleményem szerint jó, hogy így maradnak, de ideje lenne már lezárni ezt a kérdést, mert ha nem, és tovább folytatjuk, akkor ismét csak elveszítünk egy évet, és ezzel csak annyit érünk el, hogy addigra úgyis le fog járni a főügyész mandátuma. Ideje lenne más, ennél sokkal fontosabb kérdésekkel és témákkal foglalkozni, olyan kérdésekkel és témákkal, amelyek képesek változást hozni a politikai osztály, a kormány és a parlament életében”, fejtette ki álláspontját a szövetségi elnök.

Kelemen Hunor elmondta, hogy az emberekben van egy nagy adag bizalmatlanság az állammal, pontosabban az állami intézményekkel szemben, és amennyiben ez a bizalmatlanság tovább növekszik, abból senki sem fog győztesen kikerülni, sem az állampolgárok, sem az állami intézmények, sem az állam.

„Véleményem szerint hosszútávon az jelenti a legnagyobb problémát, hogy hiányoznak azok a projektek, amelyeket közösen (a kormány, a parlament és az ellenzék - szerk. megj.) kellene megvalósítani, de mivel senki nem bízik a másikban, ezeknek a projekteknek a megvalósítása lehetetlen.

Mindenki azt képzeli, hogy a másiknak rejtett és tisztességtelen szándékai vannak, véleményem szerint ez 99%-ban nem igaz” nyilatkozta az RMDSZ elnöke. (rfi.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS