2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szerb kollégájával találkozott ma Klaus Johannis

2018. március 08. 13:16, utolsó frissítés: 13:16

Jó és még jobb lesz a Románia és Szerbia közti viszony - jelentette ki csütörtökön Klaus Johannis államfő abból az alkalomból, hogy szerb hivatali kollégája, Aleksandar Vucic Bukarestbe látogatott.

A két államfő a Cotroceni-palotában tartott közös sajtótájékoztatót.

„Románia és Szerbia között a viszony jó, és még jobb lesz. (...) Optimizmussal állunk ehhez a kérdéshez. Szerbia a fő partnerünk a Nyugat-Balkánon” - jelentette ki Klaus Johannis.

Koszovó kérdésének rendezése hatalmas lépés lesz Európa irányába az egész Nyugat-Balkán számára, tette hozzá az államfő.

„Koszovó témája komplikált, és azt hiszem, hogy a Koszovó-kérdés megoldása hatalmas lépés lesz Európa irányába az egész Nyugat-Balkán térsége számára. (...) Készek vagyunk részt vállalni olyan megoldások keresésében, amelyek az egész térségnek kedveznek”, jelentette ki Johannis elnök a sajtótájékoztatón.

Johannis a menekültválságról is beszélt és elmondta: „továbbra is lesznek menekültjeink, senkinek nem lehetnek olyan illúziói, hogy le fog állni a menekültáradat, éppen ezért nagyon áttekinthető lépéseket kell kidolgozni a határok vonatkozásában. Biztos vagyok benne, hogy az együttműködésünk egyre hatékonyabb lesz. (...) Azt hiszem, Szerbia és Románia között semmi gond nincs ezen a téren' -mondta az államfő. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS