2020. január 17. péntekAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Maros megyei prefektus arra kéri a Székely Szabadság Napjának résztvevőit, hogy felvonulásukkal ne zavarják a többi állampolgárt

2018. március 08. 16:11, utolsó frissítés: 16:17

Reméli, hogy március 10-én csendben és a közrend tiszteletben tartásával zajlik majd a székelyek menetelése - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Lucian Goga, Maros megye prefektusa.

Goga beszámolt arról, hogy a székely szabadság napja szervezői idén is megkérték: jelöljön ki egy személyt, aki átveszi tőlük a petíciót és iktatja azt a Maros megyei prefektúrán.

„Engem az érdekel, hogy március 10-én biztosított legyen a közrend és nyugalom. Az esemény lebonyolításáért felelős intézmények vezetőivel együtt határozottan, de bölcsen fogunk meghozni minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy Marosvásárhely március 10-én este ugyanolyan állapotban legyen, mint reggel. (...)

Kérem azokat, akiknek alkotmányos joguk a megemlékezés és a felvonulás, hogy ezt csendben tegyék, anélkül, hogy a többi állampolgárt zavarnák vele. Tiszteletben tartjuk a megemlékezéshez és tüntetéshez való törvényes jogukat , de kérem őket, hogy a közrend és a nyugalom megzavarása nélkül tegyék' - mondta a prefektus. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS