2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vulpescu attól fél, hogy Románia fejlesztési tervének kidolgozásáig válsághelyzet alakul ki a PSD-ben

2018. március 09. 13:45, utolsó frissítés: 13:45

A Szociáldemokrata Párton (PSD) belül válsághelyzet alakulhat ki, adott hangot félelmének pénteken a párt alelnöke, Ionuţ Vulpescu.

„Románia fejlesztési tervéről beszélnek, amelyet szombaton indítanánk el. (...) Ezekben a napokban folyamatosan arról beszélnek, hogy ki jelölteti magát, ki nem jelölteti magát (...) Félek, hogy Románia fejlesztési tervének kidolgozásáig válsághelyzet alakul ki a pártunkban” - mondta Vulpescu a PSD országos végrehajtó bizottságának ülése előtt.

Arra a kérdésre, hogy miért nem jelöltette magát ismét alelnöki tisztségre, Vulpescu azt felelte, hogy két és fél éves mandátuma alatt elvégezte feladatait és inkább az érdekli, hogy mi történik a kultúra területén.

„Két kormányban is részt vettem az elmúlt években. Egy kongresszus azt jelenti, hogy négy évre választanak vezetőket. Most egyfajta előrehozott belső választás lesz, két és fél év után.

Az a fontos, függetlenül attól, hogy ki nyer vagy ki veszít, hogy az országos politikai bizottság és a végrehajtó bizottság tisztségeit tartalommal töltsék meg, ne dekoratív, hanem ténylegesen meghatározó szerepük legyen” - nyilatkozta az alelnök.

Vulpescu azt mondta, egy nappal a kongresszus előtt még nem látta azokat a dokumentumokat, amelyekről a kongresszuson kellene tárgyalniuk. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS