2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mihai Lucan állami kórházakban dolgozhat tovább orvosként

2018. március 09. 17:14, utolsó frissítés: 17:44

Update: A táblabíróság a Mihai Lucan ellen foganatosított korlátozó intézkedést házi őrizetről 60 napos hatósági felügyeletre enyhítette. Lucan január 12-e óta volt házi őrizetben.

Mihai Lucan ellen a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) indított eljárást egy ötmillió lejes sikkasztási ügy miatt.

A DIICOT szerint a rákos megbetegedések kezelésére használt, korszerű orvosi készüléket törvénytelenül átvitték a Kolozsvári Urológiai és Veseátültetési Intézettől Lucan magánklinikájára, a Lukmedre, ahol hat évig dolgoztak vele.

Az orvosi felszerelés mellett az ezzel végzett kezeléshez szükséges fogyóanyagokat is rendszeresen az urológiai intézet vásárolta meg, a páciensek azonban a magánklinikának fizették ki a kezelés ellenértékét, beavatkozásonként 3.000 és 6.700 euró közötti összeget.

Ugyanakkor a Mihai Lucan magánklinikáján megműtött betegek az operáció előtt és után az urológiai intézetben részesültek ellátásban, itt azonban a reális árnál sokkal kevesebbet fizettek a szolgáltatásokért.

A magánklinika a Kolozsvári Urológiai és Veseátültetési Intézet anyagi, pénzbeni és emberi erőforrás-készletét rendszeresen használta, anélkül, hogy ezek költségeit megtérítette volna - derül ki a DIICOT közleményéből.

-----------------------------------------------------------

Mihai Lucan állami egészségügyi intézményekben gyakorolhatja orvosi szakmáját, döntött pénteken a bukaresti táblabíróság. A döntés jogerős.

Cikkünket frissítjük!
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS