2020. január 17. péntekAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az egyik miniszterelnök-helyettes szerint Tăriceanu kéne legyen a következő államelnök

2018. március 09. 20:01, utolsó frissítés: 20:01

Graţiela Gavrilescu véleménye szerint Călin Popescu-Tăriceanu a legmegfelelőbb jelölt a 2019-es államelnök-választásokra, jelentette ki pénteken Piteşti-en a kormányfőhelyettes, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) alelnöke.

Graţiela Gavrilescu kifejtette, az európai parlamenti választások jelentik majd a párt számára a nagy próbatételt, amelyen nagyon jól kell teljesíteniük ahhoz, hogy a 2019-es államfőválasztáson legyen „erejük és bátorságuk” Călin Popescu-Tăriceanut javasolni a legmagasabb romániai közjogi méltóságba.

„Călin Popescu-Tăriceanu megőrizte egyenességét, megőrizte liberális világnézetét, bebizonyította politikai pályafutása alatt, hogy képes képviselni a román népet, a centenárium 100 évének tiszteletére is tudja képviselni a románokat. Megérdemlünk egy más elnököt, egy olyan elnököt, aki a románokra gondol”, fogalmazott az ALDE alelnöke.

A kormányfőhelyettes kifejtette: azt is megvalósítható célkitűzésnek látja, hogy Romániát a hetedik gazdasági hatalommá tegyék, amint azt az országprogramban is megfogalmazták. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS