2020. július 16. csütörtökValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ludovic Orban: a PNL felkészült a büntető törvénykönyv és a büntetőeljárási törvénykönyv módosítása elleni harcra

2018. március 11. 14:05, utolsó frissítés: 14:19

A liberálisok felkészültek, hogy minden lehetséges eszközt kihasználjanak a büntető törvénykönyv és a büntetőeljárási törvénykönyv módosítása elleni harc során, amint ezt az igazságügyi törvények módosítása során is megtették, jelentette be vasárnap a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Ludovic Orban a párt országos politikai bizottságának ülését követően.

„Láthatták a taktikánkat, megvannak a saját módosító javaslataink (...) minden lehetséges eszközt kihasználtunk, ami rendelkezésünkre állt. Tudják nagyon jól, hogy az alkotmánybíróságon is megtámadtuk szinte mindegyik cikkelyt, amely szerintünk alkotmányellenes volt.

Az, hogy az alkotmányellenesnek nyilvánított cikkelyeket újratárgyaltuk a parlamentben, az a PNL-nek köszönhető, és a harc folytatódik. (...) Felkészültünk a büntető törvénykönyv és a büntetőeljárási törvénykönyv módosítása elleni harcra” - nyilatkozta Orban.

Ludovic Orban azt mondta, a koalíció által javasolt módosításokat - amelyek még nem hivatalosak, de már beszélnek róluk - mind ellenezni fogják.

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szombaton azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi ülésszak végéig megtörténik a büntető törvénykönyvek módosítása. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS