2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Raluca Turcan: bizalmatlansági indítványt nyújtunk be a kormány ellen

2018. március 11. 15:36, utolsó frissítés: 15:41

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) az egyetlen politikai alakulat, amely megváltoztathatja Románia sorsát és kormányoznia kell, nyilatkozta Raluca Turcan a párt első alelnöke, aki bejelentette, hogy a jelenlegi parlamenti ülésszakban bizalmatlansági indítványt fognak benyújtani a kormány ellen.

A párt országos tanácsának gyűlésén Turcan arról beszélt, hogy a PNL két irányba fogja irányítani energiáit: tovább küzdeni a Szociáldemokrata Párt (PSD) politikája ellen, illetve meggyőzni mindenkit, hogy a Nemzeti Liberális Párt jelenti az egyetlen megoldást Románia kormányának átvételére.

A képviselő arról is beszélt, hogy meg kell győzniük az állampolgárokat, hogy a párt készen áll Románia kormányzására, a párttagok készek az ország érdekében cselekedni. "Koherens, európai politikai programunk van, amely jelentős fejlődést biztosíthat Románia számára, egy fenntartható fejlődést, amely biztosíthatja a bérek valós növelését és emelkedhet a romániaiak életszínvonala" - magyarázta Turcan.

A liberálisok első elnöke szerint a jelenlegi politikai palettán a PNL-n kívül senki nem jöhet számításba, "miután a PSD-ALDE távozik az ország éléről".

„A PSD-ALDE koalíciónak el kell hagynia a kormányt még mielőtt vissza lehet fordítani a rosszat, amit az országgal tettek.

A PNL-nek kell kormányoznia. Ebben a parlamenti ülésszakban bizalmatlansági indítványt fogunk benyújtani a kormány ellen és megpróbálunk minden politikai erőt egyesíteni, hogy leválthassuk a többséget, hogy eltávolítsuk a PSD-t a kormány éléről és a PNL vezethesse Romániát” - nyilatkozta Turcan.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS