2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen Hunor: az RMDSZ partnerre lelt a Fideszben

2018. április 09. 01:55, utolsó frissítés: 02:09

A következő négy évben is az a kormány irányítja Magyarországot, amely bebizonyította: nemzetpolitikai víziójában, a mindennapi gyakorlatban is fontos számára az erdélyi magyarok közössége – hangsúlyozta a magyarországi választást követően Kelemen Hunor.

Becslések szerint 180-195 ezer körüli azoknak az erdélyi magyaroknak a száma, akik a magyarországi választásra regisztráltak, és leadták voksukat. Az elmúlt hetekben az RMDSZ mintegy 100 ezer erdélyi magyar embernek segített szavazata leadásában – ez pedig azt bizonyítja, a közösség tagjai ezúttal is megbíztak a Szövetségben: a voksolók több mint fele tőle kért segítséget, rábízta szavazatát.

Kelemen Hunor gratulált az Orbán Viktor és Semjén Zsolt által vezetett Fidesz-KDNP-nek. Elmondta: a Szövetség partnerre lelt a párszövetségben, ezt a partnerséget a következő négy éves parlamenti ciklusban is tovább szeretné erősíteni.

Az erdélyi magyarok célja megmaradni és építkezni magyar közösségként, jólétben. Az RMDSZ ezt tekinti politikája alappillérének, a Magyar Kormány nemzetpolitikája pedig ehhez járul hozzá.

A következő időszak kihívása a Románia és Magyarország kormányai közötti kapcsolat megerősítése. Kelemen Hunor szerint a két ország közötti bizalom konszolidálása elengedhetetlen az erdélyi magyar közösség szempontjából. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS