2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Holtan találtak két férfit a csíkszeredai hajléktalanszállón

2018. április 10. 16:40, utolsó frissítés: 16:40

A Székelyhon portál számolt be arról, hogy egyelőre ismeretlen okok miatt halt meg két férfi szombatra virradóan a csíkszeredai hajléktalanszállón.

A portál beszámolója szerint a eset előtti napon az intézményben fertőtlenítést végeztek, de egyelőre még nem lehet tudni, hogy ez összefüggésbe hozható-e a két férfi halálával. A rendőrség az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt folytat vizsgálatot.

A két elhunyt férfi, az egyikük 32, a másikuk 67 éves, közös szobában laktak az első emeleten. A portál beszámolója szerint szombatra virradó éjjelen a fiatalabb férfi rosszullétét a hajléktalanszálló kapusa észlelte, aki azonnal értesítette a mentőket.

Az idősebb férfira a kapus már holtan talált rá, a helyszínre kiérkező mentők pedig a fiatalabb férfi életét sem tudták megmenteni.

A szálló egyik lakója arról számolt be, hogy a két férfi szobája pont afölött a helység fölött van, ahol csütörtökön általános fertőtlenítést végeztek ruhatetű ellen.

Gheorghe Filip
, a Hargita Megyei Rendőr-főfelügyelőség szóvivője elmondta, hogy a két férfi halálának több oka is lehet, pontosan azonban egyelőre nem lehet tudni semmit.

A szóvivő azt is elmondta, hogy erőszakos cselekedetre utaló jeleket nem talált a rendőrség és rendkívül furcsa, hogy ugyanazon szobában egyszerre két férfi is meghalt, ezért mérgezésre gyanakodnak.

Konrád Judit, a csíkszeredai sürgősségi kórház ideiglenesen kinevezett menedzsere azt nyilatkozta, hogy az eset után még két személyt láttak el a kórházban, de egyikük sem hozható összefüggésbe a két férfi halálának az okával, és valószínűleg a két férfi halálát valamilyen, nem szándékos, hanem véletlenszerű mérgezés okozta.

Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere szerint valóban végzett egy engedélyekkel rendelkező cég rovarirtást a hajléktalanszállóban, de véleménye szerint ez nem hozható összefüggésbe a két férfi halálával.

„Nem tudjuk, hogy mi történhetett, mi minden megelőző intézkedést meghoztunk. Az igaz, hogy volt fertőtlenítés, de az eset után kiszálltak a helyszínre laborban dolgozó marosvásárhelyi szakemberek, és nem tudtak semmit sem kimutatni. Korábban is dolgoztunk ezzel a rovarirtó céggel, és sohasem voltak problémáink, minden engedélyük rendben van” – húzta alá Füleki. (Székelyhon)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS