2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Romániában a legkevésbé biztonságosak az utak az Európai Unióban

2018. április 10. 18:22, utolsó frissítés: 18:22

Miközben az európai utak 2017-ben is a világ legbiztonságosabb utainak bizonyultak, egymillió főre jutó 49 halálos balesettel ,
Románia az utolsó helyen áll az Európai Unióban az utak biztonságának szempontjából, mivel hazánkban egymillió lakosra 98 halálos baleset jűt átlagosan.

Ezt a hírt az Európai Bizottság jelentette be kedden.

Az bizottsági jelentésből az is kiderül, hogy az európai utak 2017-ben a világ legbiztonságosabb utainak bizonyultak, egymillió főre jutó 49 halálos balesettel.

Az EU tagországainak jelentős részében 60 elhalálozás volt egymillió lakoshoz mérten, nyolc tagállamban negyvennél is kevesebb a halálos balesetek száma, ezzel szemben Romániában és Bulgáriában nyolvannál is több halálos baleset történt 2017-ben.

Violeta Bulc szállításért felelős európai biztos szerint az utóbbi egy év alatt 25.300 személy vesztette életét közlekedési balesetben az Unióban, és sokan szenvedtek maradandó sérüléseket.

Ami pedig a többi Uniós tagországot illeti, Svédországban 25 halálos baleset jut egymillió személyre, őt követi Nagy-Britannia 27, Hollandia 31, Dánia 32 személlyel. (Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS