2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă utána fog nézni, hogy lepaktáltak-e a korábbi minisztériumok a SRI-vel

2018. április 12. 10:12, utolsó frissítés: 10:12

Beszélek csütörtökön a kabinet tagjaival, hogy ellenőrizzék le, kötött-e korábban a minisztériumuk protokollumot a Román Hírszerző Szolgálattal (SRI), és ha van ilyen helyzet, kérni fogom a titkosítás feloldását - jelentette ki szerda este Viorica Dăncilă kormányfő az Antena 3 televízió műsorában.

'Én az első pillanattól, a titkosítások feloldása mellett voltam. (...). Beszélek csütörtökön a kabinet tagjaival, hogy ellenőrizzék le, kötött-e a minisztériumuk protokollumot a Román Hírszerző Szolgálattal (SRI), és ha van ilyen helyzet, kérni fogom a titkosítás feloldását. Mi több, utasítást adtam a kormányfőtitkárságnak, hogy minden olyan határozat titkosítását oldják fel, amelyek egyes intézményeknek kiutalt ingatlanokról szólnak. Ez utóbbit a sajtó kérte, és azt gondolom, hogy egy lépés a normalitás fele' - nyilatkozta kormányfő, aki hozzátette: rendkívül fontosnak tartja, hogy a kormány intézkedései átláthatók legyenek.

A miniszterelnök elmondta, várj Klaus Johannis államfő döntését Laura Codruţa Kövesi ügyében. A kormányfő hozzátette: a maga részéről az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészének esetében az igazságügyi minisztert támogatja.

'Nem láthatom előre, hogy miként dönt az államfő, (...) de a magam részéről Tudorel Toadert támogatom' - nyomatékosított Viorica Dăncilă, aki kifejtette: rendkívül jól együttműködik az igazságügyi miniszterrel.

'Azt gondolom, hogy egy nagy tapasztalattal rendelkező szakember, aki komoly hozzáállásról tett tanúbizonyságot' - szögezte le a miniszterelnök. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS