2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Székelyföldi szenátorok és képviselők fordultak nyílt levélben Iordănescuhoz a magyarellenes megnyilvánulások miatt

2018. április 12. 18:38, utolsó frissítés: 18:38

Minden székelyföldi magyar képviselő és szenátor aláírta azt a nyílt levelet, melyet Tánczos Barna szenátor kezdeményezésére Anghel Iordănescuhoz, a román labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitányához intéztek hétfői Juventus Bukarest–Sepsi OSK labdarúgó-mérkőzést megelőző magyarellenes incidens kapcsán.

A levélben tájékoztatnak arról, hogy „mély felháborodással értesültek arról, hogy szégyenteljes és sajnálatos esemény történt Iordăchescu nevét viselő voluntar-i stadionban, mely során 2018. április 9-én a Juventus Bukarest – Sepsi OSK mérkőzést megelőzően, a voluntari-i stadionban hangosító berendezéssel egy olyan dalt játszottak le, amelynek szövege obszcén és sértő volt úgy a vendégcsapat szurkolói, mint az egész romániai magyar közösség számára.”

A képviselők és szenátorok arra kérik Iordăchescut, akit „közösségünk elismer és nagyra tart, mint kiváló sportembert”, hogy nyilvánosan ítélje el az arénában történteket és határolódjon el a sajnálatos eseménytől.

„Meggyőződésünk, hogy játékosi és nemzetközi edzői pályafutása során megtapasztalta, hogy a sportpályákon megnyilvánuló idegengyűlölet, az erőszakra, gyűlöletre való felbujtás az egész ország megítélését rontja és a pályákon kívül is fölösleges feszültségeket kelthet.” fejtették ki aggodalmukat nyílt levelükben a képviselők és szenátorok.

A levelet aláíró képviselők és szenátorok azon reményüket fejezik ki, hogy „a történtek nyomán biztosak vagyunk abban, hogy Ön sem kívánja azt, hogy a továbbiakban hasonló incidensek forduljanak elő. Reménykedünk abban, hogy az elkövetkezőkben nemtetszését fejezi ki azzal kapcsolatban, hogy a Juventus Bukarest csapata futball mérkőzéseket szervezzen az Ön nevét viselő stadionban.” (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS