2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Aktív tagjainak és fiatal nőknek tart képzéseket az RMDSZ Nőszervezete

2018. május 28. 13:25, utolsó frissítés: 13:25

Az RMDSZ Nőszervezete május 26-án, a Kolozsváron szervezett országos küldöttgyűlésen elhatározta képzéssorozatot indít, amely segíti a politikai, közéleti pályára készülő nőket.

A rendezvényen a Nőszervezet országos elnöksége, a megyei szervezetek vezetői és kommunikációs kollegáik vettek részt, akik többek között a nyugdíjasok aktív bevonásáról és a Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalom kibővítéséről is határoztak.

Biró Rozália, a Nőszervezet elnöke a küldöttgyűlésen kiemelte: a szervezet egyik új célkitűzése arra a közösségi igényre épül, amely az idősebb, nyugdíjas generáció részéről érkezik.

Ők azok, akiknek értékes tapasztalatát, mély szakmai tudását a közösség szinte mellőzi nyugdíjazásuk után.„A nyugdíjasok rendkívül energikus, tenni akaró és aktív tagjai a közösségnek, akik önzetlen adni tudását felkarolni, érvényesülésére lehetőséget teremteni a feladatunk. Erdély-szerte jelentős nyugdíjas mozgalmak működnek, igen komoly közösségerősítő tevékenységet kifejtve.

Nőszervezetünk számára és a közösség számára is kiemelt lehetőség a velük való együttműködés, tevékenységük támogatása, minél több idős személy bevonása ebbe a mozgalomba annak érdekében, hogy cselekvő, tudásukat kamatozta aktív tagjai maradjanak a településeinknek, városainknak” –összegezte Biró Rozália.

Hegedüs Csilla, a Nőszervezet ügyvezető elnöke szerint a szervezet életében fontos, hogy minden korosztályt meg tudjon személyre szólóan, az igényeknek megfelelően szólítani, így a fiatalok bevonása is kiemelt helyen szerepel a szervezeti tevékenységben.

„A Nőszervezet a Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MIÉRT) partnerségben fiatal nőket fog képezni, első lépésben Kolozsváron, Sepsiszentgyörgyön és Zilahon. A célunk az, hogy a fiatalok bevonásával olyan programokat generáljunk, amelyek nekik szólnak, az igényeikre szabottak, és a problémáikra adnak megoldásokat. Nem mi kell kitaláljuk azt, hogy ők mit szeretnének, hanem eszközöket kell adnunk nekik ahhoz, hogy saját maguk keressék és találják meg a lehetőségeket.

Az a célunk, hogy minden nő megtalálja, és megállja a helyét az élet minden területén.” – hangsúlyozta Hegedüs Csilla. Emellett kitért a Nőszervezet aktív tagjainak képzésére is, amelyet Erdély nyolc városában tartanak, és amelynek a célja az aktív nők felkészítése a döntéshozatalban való részvételre. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS