2019. december 10. keddGombóc, Judit
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bákó megye: Egy férfi meghalt, kettő megsebesült, amikor felrobbant egy lövedék

2018. május 28. 21:03, utolsó frissítés: 21:03

Egy 27 éves férfi meghalt, kettő megsebesült, amikor fakitermelés közben felrobban egy lövedék a Bákó megyei Asău községben. - jelenti az AGERPRES hírügynökség.

A robbanás a Bákó megyei Aszódhoz (Asau) tartozó Csobános (Ciobanus) egy erdőkitermelésén történt, amikor a munkások egyike kalapáccsal megütötte a lövedéket két ebédelő társa közvetlen közelében - közölte Facebook-oldalán a Bákó megyei katasztrófavédelem (ISU).

A robbanás egyiküknek leszakította a kezét, egy másik munkás lába roncsolódott szét, egy harmadik pedig hastájékon szenvedett sérüléseket - részletezte az ISU. Nem sokkal később az egyik munkás meghalt, a másik kettőt pedig az aszói sportpályára szállították, ahol le tudtak szállni a rohammentőszolgálat értük küldött mentőhelikopterei.

A helyszínen a katasztrófavédelem tűzszerészei vizsgálják a robbanás okát, és tisztázni próbálják: szándékosan ütötték-e meg a lövedéket, és a munkások tisztában voltak-e azzal, hogy robbanószerkezetet találtak - közölte az ISU szóvivője.

A katasztrófavédelem illetékesei szerint egy, vélhetően a második világháborúból származó lövedék robbant fel a munkálatok közben. Egy 27 éves férfi a helyszínen életét vesztette, másik kettőt pedig - akik közül az egyik elveszítette a bal karját - helikopterrel szállítanak kórházba.

Az illetékes hatóságok vizsgálják a történteket, azt sem tudni még pontosan, hogy a munkálatok miatt robbant-e fel a lövedék, vagy szándékos ütés idézte elő a deflagrációt.

((agerpres), mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS