2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Miközben sok képviselő kilép a PSD-ből, van aki pont most tér vissza a párthoz

2018. május 29. 15:07, utolsó frissítés: 15:07

Véget vet a kísérletezéseknek, kilép a Népi Mozgalom Pártból (PMP) és visszatér a Szociáldemokrata Pártba (PSD) - közölte kedden Valeriu Steriu képviselő, írja az Agerpres hírügynökség.

„Az ellenzék nem törekszik egységre, sokkal jobban örül az elszórt csoportokban elért csekély sikereknek” - indokolja döntését a képviselő, aki szerint úgy tudja leginkább biztosítani a parlamenti stabilitást és ellátni a rábízott jogalkotói feladatot, ha visszatér a PSD képviselőházi frakciójához.

Döntésének előzménye, hogy Traian Băsescu PMP-elnök egy héttel ezelőtt bejelentette, felmondja a PMP és az UNPR közti fúziót.

Steriu kifejtette, az elhidegülésnek több oka van, többek közt az, hogy a PMP hamis állításokat terjeszt az alakulat adósságairól, ráadásul a PMP tagjai céltalannak érzik a párt jövőjét, miután annak elnöke, Traian Băsescu bejelentette, hogy 2020-ban visszavonul a politikai élettől. Ráadásul a párt hatalmas erőforrásokat mozgósított a Moldovai Köztársasággal való kapcsolat szorosabbá tétele érdekében, és ez a befektetés nem térült meg. Ilyen körülmények között kérdésessé vált a PMP jövője - vélekedett Valeriu Steriu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS