2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Uniós alapokból finanszíroznák a Redut felújítását

2018. május 30. 09:30, utolsó frissítés: 09:42

Az Erdélyi Néprajzi Múzeumnak helyt adó kolozsvári Redut európai uniós forrásokból történő felújítását fogadták el a Kolozs Megyei Tanács mai ülésén.

„Tavaly márciusban a megyei önkormányzat több éves restaurálási ütemtervet fogadott el a műemlék épület felújítására, a most meghirdetett európai uniós pályázati lehetőség tehermentesítené a megyei költségvetést. Elsődleges számunkra, hogy a számos történelmi eseménynek helyszínéül szolgáló belvárosi épület hamarosan teljes pompájában fogadhassa a látogatókat” – nyilatkozta Vákár István a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke.

A Regionális Operatív Program keretében meghirdetett, felújítás alatt levő épületekre vonatkozó pályázati kiírás a kulturális és természeti örökség védelmét, megőrzését és népszerűsítését célzó tengelyben szerepel. A projekt összértéke 6,6 millió lej, amelyből 6 és fél millió lej vissza nem térítendő támogatás. A beruházás az épület külső és belső javítási munkálatait foglalja magába, többek között a homlokzat és tetőszerkezet restaurálását. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS