2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szabadidős övezetet alakítanának ki a Szamos tíz kilométeres szakaszán Kolozsváron

2018. május 30. 10:48, utolsó frissítés: 11:11

A Kolozsvárt átszelő Szamos folyó tíz kilométeres szakaszán szabadidős övezetet alakítanának ki, a parton gyalogosok és kerékpárosok számára kialakított sávok is helyet kapnának, írja az Agerpres hírügynökség.

Az önkormányzat által kiírt pályázat nyertese, José Mayoral Moratilla spanyol tervező szerint a folyó ugyan kettészakítja a várost, azonban nem akadályként kellene a folyóra tekinteni, hanem egy találkozási pontra a kolozsváriak számára.

Az idézett forrás szerint a Szamos mintegy 10 kilométeres partszakaszán sétányokat, kerékpársávokat, teraszos részeket és a folyóhoz vezető lejárókat alakítanak ki.A tervek szerint négy új gyalogos és kerékpáros hidat építenek a folyón, de a sportcsarnok előtti teret is kiépítik, hogy évszaktól függően korcsolyapályát vagy kulturális tevékenységekre alkalmas helyet alakíthassanak ki.

A pályázat elkészítésekor a spanyol tervező különös figyelmet fordított az akadálymentesítésre is.

Kolozsvár polgármesteri hivatala tavaly hirdette meg A Szamos újragondolása - Rethink Someş című ötletbörzét, hogy megoldást találjanak a Szamos partjának rehabilitálására. A tervezés 2019 elején fejeződhet be, majd közbeszerzési eljárást hirdetnek meg a munkálatok kivitelezésére. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS